Fontos tudnivalók!

Azon termékeinknél, melyeket aznapi feladással tudunk biztosítani a kedves vásárlónak (8 óráig leadott rendeléseknél), a várható kiszállítás ideje; MPL futárszolgálattal és MPL Posta pontra 4-6 munkanap országosan. 

Amennyiben nem tudjuk aznapi feladással a megrendelését feldolgozni, mihamarabb státusz értesítő e-mailt küldünk rendelésének állapotáról. pl.: mikorra szerezhető be.

Köszönjük a figyelmet!

Facebook csoport
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2020.06.17 11:46

Parfümök és a filmek kapcsolata

Tarts velünk, mutatunk néhány ikonikus filmet és jelenetet, melyben a parfümök szerepet kaptak.

A parfümöknek nem csak napjainkban, hanem régen is jelentős szerep jutott. Ezt bizonyos filmek is igazolják, amelyekben a parfümhasználat meglehetősen izgalmas pillanat, egyfajta misztikum ötvözi a jeleneteket. A szereplők vagy nyugodtabb, intimebb környezetbe kerülnek általuk, vagy fokozzák a drámaibb helyzeteket.

Filmek, amelyekben nagy hangsúlyt fektetnek a parfümhasználatra

Maszk

Elfújta a szél

Az örök klasszikust rengetegen ismerik. A filmben a parfümhöz köthető jelenet egészen érdekesre sikeredett, ahol a főszereplő Scarlett belekortyol egy üveg Eau de Cologne parfümbe. Ezt azzal a céllal teszi, mert el akarja titkolni Rhett elől, hogy megivott egy pohárka Brandy-t. Természetesen nem sikerült a kísérlete, rövid idő alatt lebukott.

Vacsora nyolckor

A filmben a parfüm elsődleges szerepe leginkább a hódításé. Jean Harlow érzékeli, hogy a szeretője a hálószobája felé tart. Mivel az a célja, hogy meghódítsa kedvesét, ezért azonnal szeretett illatához nyúl. A testére, hajára, hálóingjére egyaránt fúj kedvencéből, az ellenállhatatlan illatkompozíció pedig meghozza a várva-várt hatást.

The woman

Ebben a zseniális alkotásban már az első pillanattól kezdve fontos szerepet játszanak a parfümök. A főszereplő, Crystal Allen ugyanis egy parfümöket értékesítő üzletben dolgozik eladóként. Mary Haines férje egy nap bemegy a boltba, hogy meglepje feleségét egy finom illattal. Crystal és a férfi között viszont kialakul egyfajta vonzalom és flörtölni kezdenek egymással. Mary két barátnője rájön a románcra és személyesen is szemügyre veszik a bolt eladóját. Crytal sejti, hogy milyen céllal látogatott el hozzá a két hölgy, ennek ellenére kedvesen viselkedik velük. A filmben végig érezhető a feszültség és romantikából sincs hiány.

The Letter

A mestermű William Wyler remeke, melyben a főszereplő Leslie Crosbie nem használhat parfümöt, hiszen ezekben az időkben a jól nevelt hölgyek, nem viselhették kedvenc illatukat. Ám a kifinomult, kissé erőszakos Laslie ezt nem fogadja el, ezért a parfümös palackra helyezi sálját, amit szépen, óvatosan áthúz rajta. A jelenetben a levegőben lobogó sál utal arra, hogy a különféle illatkompozíciók mennyire érzékien hatnak.

Webáruház készítés