Fontos tudnivalók!

Azon termékeinknél, melyeket aznapi feladással tudunk biztosítani a kedves vásárlónak (8 óráig leadott rendeléseknél), a várható kiszállítás ideje; MPL futárszolgálattal és MPL Posta pontra 4-6 munkanap országosan. 

Amennyiben nem tudjuk aznapi feladással a megrendelését feldolgozni, mihamarabb státusz értesítő e-mailt küldünk rendelésének állapotáról. pl.: mikorra szerezhető be.

Köszönjük a figyelmet!

Facebook csoport
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2020.04.28 09:33

Milyen arcmaszkot vásároljunk?

Az utóbbi időkben sokat hallani a maszkok fontosságáról. Menjél biztosra, védekezzél Te is arcmaszk használatával.

A koronavírus járvány kitörése óta egyre többen viselnek maszkot az utcán. Hazánkban ugyan nem tették kötelezővé az arcmaszkok használatát, de mindenképp érdemes felvennünk, ha kimegyünk, mivel ezzel is csökkentjük a megfertőződés kockázatát. Számos országban már meglépték ezt, és komoly bírságra számíthat az, aki megfelelő védelem nélkül hagyja el az otthonát.

Melyik maszk nyújtja a legnagyobb védelmet?

Sajnos nem mindegyik maszk nyújt megfelelő védelmet, de még mindig nagyobb biztonságot jelent, ha viseljük, mintha nem lenne rajtunk semmi.

A sebészi maszk az apró cseppeket nem szűri meg, ráadásul nem zár teljesen, ezért a réseken bejuthatnak a kórokozók. Az efféle védőfelszerelést alkalmazzák az orvosok a műtétek során, fogászatokon és a járvány előtt azok az emberek hordták főleg, akik betegek voltak és nem szerettek volna másokat megfertőzni.

Az FFP maszkok bizonyulnak a legideálisabbnak. Ezek közül is a legjobbak az FFP3-as jelölésűek, mivel teljesen rásimulnak az arcunkra. Egy szelepen keresztül történik a légzés: kilégzéskor távozik a levegő, belégzéskor pedig a szűrő megszűri azt. Az FFP3-as a legapróbb cseppeket sem engedi át, így ennek a viselése ajánlott, ha el kell hagynunk otthonunkat.

Az FFP maszkok lényegében részecskeszűrő félálarcok. A számok a védelmi képességet jelölik. Az FFP1-et elsősorban por ellen szokták alkalmazni, míg az FFP3-asat szinte minden káros anyag ellen. A jelenlegi helyzetben az egészségügyi dolgozók is ilyet hordanak, beleértve a mentősöket is, hogy védve legyenek, hiszen ők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, mivel érintkeznek a fertőzöttekkel.

Az FFP2-es védelmi osztályhoz tartozó maszkok olyan munkahelyi környezetben alkalmazhatók, ahol a levegőben ártalmas és mutagén anyagok találhatók. Ez a típus véd a szilárd és folyékony ártalmas porok, füstök és aeroszolok ellen.

Maszk
FFP2-es maszk

Egyetlen hátulütőjük ezeknek a megoldásoknak, hogy csak egyszer használatosak. Nagyjából 8-10 órányi folyamatos hordást követően olyan mértékben eltömődik a légzőszelep, hogy nagyban megnehezíti a légzést.

Számos áruház szövetből és pamutból készült maszkok gyártásába, varrásába is belekezdett. Ezek sem jelentenek akkora védelmet, de mégsem egyszer használatosak, hiszen moshatóak és egy alapos vasalással a kórokozók is elpusztíthatóak a felületükről. Gyerek méretben is rengeteg szövet maszk került legyártásra, mivel a vírust bárki elkaphatja, ezért a legkisebbekre is gondolnunk kell. Amennyiben kivisszük őket a szabadba, okvetlen tegyünk rájuk maszkot. A kicsiknek választhatunk színes, mintás darabokat, hogy ne legyen ijesztő számukra.

Webáruház készítés