Fontos tudnivalók!

Azon termékeinknél, melyeket aznapi feladással tudunk biztosítani a kedves vásárlónak (8 óráig leadott rendeléseknél), a várható kiszállítás ideje; MPL futárszolgálattal és MPL Posta pontra 4-6 munkanap országosan. 

Amennyiben nem tudjuk aznapi feladással a megrendelését feldolgozni, mihamarabb státusz értesítő e-mailt küldünk rendelésének állapotáról. pl.: mikorra szerezhető be.

Köszönjük a figyelmet!

Facebook csoport
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2019.11.27 13:00

Illóolajok és a parfümök színe

Tarts velünk az illatok és a színek birodalmába. Rövid blog bejegyzésünkbe most ezt a témát járjuk körül. Egy parfümnél nem csak az üveg formája a doboz csomagolása de még a parfüm színe is mérvadó. Mutatjuk, hogy miért!

Mit jelent a parfümök színe?

Egy parfümön nem csak a csomagolás és az illat ragadhatja magával a vásárlót, sokakat a szín is érdekel. Ez is bizonyítja, hogy maga az esszencia és a színek között is van összefüggés. Bizony oka van annak, hogy a parfümkészítők foglalkoznak a színekkel is, mivel valamilyen szinten ez is befolyásolja az érdeklődőket.

A színeket mindenki ugyanúgy érzékeli, kivéve a színvakokat. Az illatkompozíciók végleges színét az összetevők határozzák meg, tehát az alapanyag összefüggésben van a színnel. Ha egyik napról a másikra hirtelen megváltozna kedvenc parfümünk színe, akkor a bizalmunk is megrendülne a márkában és az alkotóelemek területén. Például, aki ismeri a Chanel No. 5 parfümöt tudja, hogy a benne lévő folyadék már a kezdetektől fogva sárga, eléggé meglepődnének a rajongók, ha egyszer csak kék vagy piros lenne a színe.

Miért más az illóolajok színe?

Az illóolajok színe lényegesen halványabb, mint a parfümöké, ettől függetlenül tükrözheti a növény színét, amiből készült, de ne várjunk erőteljes árnyalatot, ugyanez vonatkozik a rózsaolajra is. Az illóolajokra inkább az jellemző, hogy színtelenek, de ettől függetlenül ugyanúgy a virágból nyerik ki az esszenciát, csak más az eljárás, amivel készülnek. Azok az illóolajok, amelyek szinte áttetszőek főleg fenyőből vagy cédrusból lettek előállítva. A rózsaszínes, narancssárgás olajok alapanyaga pedig általában a grépfrút vagy valamilyen fának, gyökérnek a gyantája.

Azok a parfümök, amelyek természetes és mesterséges alapanyagok keverékéből állnak letisztultabb színnel rendelkeznek, elsősorban halvány aranysárgásak. A színezékeket nem csak napjainkban alkalmazzák a parfümkészítők, már nagyon régóta jelen vannak a piacon. A sáfrányt is sokszor veszik igénybe azzal a céllal, hogy az adott parfüm színét kissé megváltoztassák.

Tehát nem véletlen, hogy a különféle illatkompozíciók árnyalata eltér egymástól, hiszen a színeknek nagy szerepük van a társadalmunk körében, mivel érzéseket váltanak ki belőlünk, sőt még a hangulatunkat, döntésünket is képesek befolyásolni.

Lalique parfüm 3 féle színben
Lalique parfüm 3 féle színben
Webáruház készítés