Fontos tudnivalók!

Azon termékeinknél, melyeket aznapi feladással tudunk biztosítani a kedves vásárlónak (8 óráig leadott rendeléseknél), a várható kiszállítás ideje; MPL futárszolgálattal és MPL Posta pontra 4-6 munkanap országosan. 

Amennyiben nem tudjuk aznapi feladással a megrendelését feldolgozni, mihamarabb státusz értesítő e-mailt küldünk rendelésének állapotáról. pl.: mikorra szerezhető be.

Köszönjük a figyelmet!

Facebook csoport
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2020.10.20 15:44

Híres parfümgyárak, melyek látogathatóak

A parfümgyártás folyamata bonyolult és összetett, sokan el sem tudják képzelni, hogy miként lehet a csodás illatokat szakszerűen megalkotni. Ám napjainkban vannak híres parfümgyárak, amelyek fogadnak civil látogatókat, így az érdeklődőknek alkalmuk nyílik megismerni a parfümgyártás legfontosabb lépéseit, folyamatait.

Melyek ezek a gyárak és hol találhatóak?

Grasse Franciaország egyik leghíresebb városa, amit a világban a parfümök fővárosaként tartanak számon, már egészen a 18. századtól. Az ismert parfümök jelentős részét itt dolgozzák ki, köztük a Chanel No 5 széria is a parfümgyárukban kerül előállításra. A Fragonard, Molinard és a Galimard parfümgyár ingyenes idegenvezetéssel fogadja az érdeklődőket, ahol szemügyre vehetik a parfümgyártás technikáját, beleértve a csomagolást is. Továbbá lehetőségük van részt venni olyan tanfolyamon is, ahol elsajátíthatják az aromaterápia és a parfümkészítés alapjait. Az említett parfümgyárakban üzletek is találhatóak, így a látogatóknak módjukban áll megvásárolni a számukra legkedvesebb illatkompozíciót, mindezt a Grasse-i gyár által kínált kedvező árakon.

2008 októberében újra megnyitotta kapuit a Grasseban található Nemzetközi Parfümmúzeum. Itt bárki megismerkedhet a parfümkészítés történelmével, iparágával. A parfümökön kívül szappanokat és egyéb kozmetikumokat is szemügyre lehet venni. A múzeum épületét felújították, renoválták, így egyszerre ötvözi a modern és a klasszikus építészetre jellemző vonásokat. A kezdetektől egészen máig látható a parfümpiac fejlődése és több, mint 50 ezer kiállítási darab tekinthető meg, amelyek között görög, illetve egyiptomi típusú üvegek is fellelhetőek.

A Louis Vuittont 1854-ben alapították és folyamatosan fejlődött. 1859-ben Asniéres-be költöztették a műhelyet, elsősorban azzal a céllal, hogy az árut innen szállíthatják majd hajóval szerte a világban. A fontosabbnak számított rendeléseket még napjainkban is itt állítják elő. Aki ellátogat ide, nem csak a műhelyet ismerheti meg, hanem a szomszédban elhelyezkedő Louis Vuitton családi házat is, ami ma már múzeumként üzemel.

Grasse, a parfüm fővárosa

Grasse, a parfüm fővárosa

Webáruház készítés