Fontos tudnivalók!

Azon termékeinknél, melyeket aznapi feladással tudunk biztosítani a kedves vásárlónak (8 óráig leadott rendeléseknél), a várható kiszállítás ideje; MPL futárszolgálattal és MPL Posta pontra 4-6 munkanap országosan. 

Amennyiben nem tudjuk aznapi feladással a megrendelését feldolgozni, mihamarabb státusz értesítő e-mailt küldünk rendelésének állapotáról. pl.: mikorra szerezhető be.

Köszönjük a figyelmet!

Facebook csoport
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2019.07.17 09:08

Milyen jelek árulkodnak arról, ha egy parfüm hamis?

A hamis parfümök kinézetre és illatra is rendkívül hasonlítanak az eredeti változataikhoz, de azt tudni kell, hogy borzasztó minőségű anyagokból készülnek, amelyek az egészségünkre is károsak.

NAV által lefoglalt hami parfümök
NAV által lefoglalt hamis parfümök
Kép forrása: http://www03.nav.gov.hu/


Vannak, akik sajnálják kiadni a pénzt egy eredeti parfümért, ezért direkt olcsóbban megvásárolják tökéletes mását, de ez egyáltalán nem éri meg, hiszen a legtöbb parfüm olyan áron kapható, amit a vékonyabb pénztárcával rendelkező emberek is néha megengedhetnek maguknak.

Az utcán is egyre több a próbálkozó árus, mondván, hogy ők bizony eredeti parfümöt árulnak, rendkívül kedvező áron, de nem szabad mindent elhinni, egy valódi parfümöt nem tudnának töredék áron kínálni.

Megállapítható az eredetiség az illat tartósságából?


Ebből a megközelítésből nem lehet megállapítani, hiszen egy illathoz lehet, hogy hamar hozzászoktunk és nem érezzük annyira intenzívnek, mint abban a pillanatban, amikor magunkra fújtuk, ezzel ellentétben mások pedig már zavarónak is találják. Ráadásul az egyéntől és bőrtípustól is függ, hogy az adott parfüm mennyire érezhető, sőt ez a későbbiekben megváltozhat, előfordul, hogy ami régebben gyenge volt, az pár év elteltével lényegesen erősebb lesz.

Könnyen átverhetőek azok, akik nem értenek a parfümökhöz!


Vásárlói vélemények alapján sokan az árban bíznak, tehát amennyiben drágább a parfüm jobban elhiszik eredetiségét.

A dobozon a celofán sem utal arra, hogy eredeti-e vagy sem, ugyanis több olyan is van, amelyeken alapesetben nincs, de vannak, akik ebből arra következtetnek, hogy átverték őket. A Hugo Boss Hugo Energise dobozán például soha nem is volt fólia, ennél a típusnál az lehet gyanús, ha mégis van rajta.

Kültéri vásárokban is szoktak olyan standok lenni, ahol parfümöket árulnak, ezeken a helyeken könnyen átverés áldozatai lehetünk. Mindenképp kérdezzük meg az eladókat, hogy hol érhetőek utól, van-e üzletük vagy webáruházuk, ha igen, akkor minden bizonnyal megnyugodhatunk.

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy a parfüm mégis hamis!


Fontos a kódszám, ami egyaránt fel van tüntetve a dobozon és az üvegen, jellemzően dombornyomott, de manapság már inkább sima.

Gyanakodhatunk átverésre, amennyiben egy illatkompozícióból csak nagy kiszerelés kapható, mivel a hamisítóknak nem éri meg többféle kiszereléssel foglalkozniuk. Ugyancsak feltűnő, ha csak néhány ismertebb márka található a kínálatban. Ajándékcsomagok hiánya szintén gyanakvásra ad okot, nem kifizetődő a hamisítóknak, hogy még a csomag többi tartalmát, például a tusfürdőt, testápolót vagy a táskát is leutánozzák. Ne dőljünk be akkor sem, ha észrevesszük, hogy az összes márkát azonos áron kínálják, valamint a túl alacsony ár is árulkodó. Webáruházaknál ellenőrizzük, hogy van-e cégnév, elérhetőség, mert ezek hiányában valószínűleg átverésről van szó.

A parfumorigo.hu weboldalán kizárólag eredeti termékeket talál megfizethető áron!

Webáruház készítés